1932 yılında Çorum’un merkeze bağlı Evci Ortakışla köyünde doğdu. Babası Aşık Hasan’dır. Annesi Sultan’dır. Savurgan Oğulları namıyla yörede söylenirler.
8 yaşında iken babası tarafından saz dersi almaya başlamıştır. Aşık Hasan ancak Şekip in saz çalıp aşık olacağı için ona sazı öğretmiştir. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra öğrenimini sürdüremedi. 1970 yılına dek köyde çiftçilikle uğraştı. Bu arada saz çalmayı öğrendi. Saz eşliğinde deyişler söylemeye başladı. Aynı yıl Çorum’a yerleşti. Burada şiirini geliştirecek bir ortam buldu. Kimi aşık şölenlerine katıldı.
Şahadoğru, önce yöresinde daha sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tanındı. Gezginci aşıklık geleneğine uygun olarak dolaşıp türkü söyledi.
Şiirleri çeşitli gazete, dergi ve araştırmalarda yayımlanan Şahadoğru, özellikle uzun havalarıyla bilinen bir aşık oldu.
Çeşitli konularda yaklaşık 400 şiiri bulunan Şahadoğru, Türkiye dışında da konserler verdi.
Tavrıyla yöresinde olduğu kadar başka yörelerden aşıkları da etkileyen Şahadoğru, tek başına ve başka aşıklarla birlikte hem Türkiye’de hem de Türkiye dışında birçok albüm hazırlad Aşığın 3 kız 2 oğlu vardır. Atatürkçü görüşe sahip Aşık Şekip daima birlik ve beraberlik için şiirler yazmıştır. Kasetlerinde sesi yurdun her köşesinde dinlenmektedir. Radyo ve tv de programlar yapmıştır. Şekip Şahadoğru Temmuz 1998 de aramızdan ayrılır.